Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’da “Kadınlar günü” etkinlikleri

Seyhan’da “Kadınlar günü” etkinlikleri

Başkan Akay ve kadınlar fidan dikti

Seyhan Belediyesi’nce, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar günü dolayisiyla gerçeklestirilen etkinlikler çerçevesinde öldürülen kadinlar için fidan dikildi.

Öldürülen kadinlar “Fidan”la yasatildi!

Akay “Kadina siddeti güzellikle yenecegiz”

Seyhan Belediyesi’nce, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü nedeniyle gerçeklestirdigi etkinlikler, yapimina baslanan “Kadin” temali parkta, öldürülen kadinlari temsilen fidan dikimiyle devam etti.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in da katildigi etkinlige CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Sevkin, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimogullari Oruç, Gürselpasa Mahallesi Muhtari Bünyamin Çapar,  Kadin Derneklerinin Baskan veya yöneticileri, Kadin Dayanisma Merkezinde bulunan Kadinlar, STK’larin kadin temsilcileri ile çok sayida kadin istirak etti.

“ETKINLIKLERI, ANMA DEGIL, KADINLARLA DAHA GÜZEL BIR DÜNYA KURMAK IÇIN YAPMAK ISTERDIK”

Yapimina baslanan “Kadin Temali” parkta kadinlarla sohbet eden Baskan Akay, “Aslinda Kadinlar Günü etkinligini, siddeti ve kadina yönelik olumsuzluklari çözmek üzere bir anma etkinligi olarak degil, kadinlarla daha güzel bir dünya daha güzel günler olusturmak amaciyla yapmak isterdik. Umarim bu sorunlari geride birakir ve Dünya Emekçi Kadinlar Gününü bir anma degil bir kutlama etkinligine dönüstürmeyi basarabiliriz.” dedi.

“KADINA YÖNELIK SIDDETI EL BIRLIGI ILE ÇÖZECEGIZ”

Toplumsal yapinin, dinimizin ve geleneklerin Kadina öncelik verdigini animsatan Baskan Akay uygarligin gelistigi süreç olarak kabul edilen günlerde bile kadina siddetin daha da artmasinin üzüntü verici oldugunu kaydetti. Baskan Akay sözlerini söyle sürdürdü;

“Kadina yönelik siddeti, erkeklerin de isin içine girmesiyle el birligiyle çözecegiz. Sadece kadinlarin bu soruna sahip çikmasi degil, sorunu olusturan paydaslarin tümünün özellikle “egemen yapilar”in da çözüm sürecinin içinde yer almasi, çözümü kolaylastiracaktir. Kadina yönelik siddeti, istismari esitsizligi güzellikle yenecegiz. Yapimina baslanan “Kadin” temali parkimizda öldürülen kadinlarin anisina fidan dikerek sembolik bir “yasatma” yapmis olacagiz. Umuyorum, sadece agaçlari degil bütün kadinlarimizi bütün insanlarimizi güzel yasatmanin yolunu önümüzdeki süreçte hep birlikte buluruz. Ben bu günlerin gelecegine inaniyorum. Duyarliliginiz için tesekkür ediyor, basta kadinlarin olmak üzere ve tüm insanlarin mutlu huzurlu güzel yasadigi bir dünya diliyorum”

PAZAR GÜNÜ “1000 KADIN KOROSU” KONSERI VAR

Konusmanin ardindan Baskan Akif Kemal Akay, Milletvekilleri ve kadinlar öldürülen kadinlari temsilen fidan dikimi gerçeklestirdi. Fidan dikilen alanda yapimina baslanan “Kadin” temali parkta kadinlarin ihtiyaç duyabilecegi her sey bulunacak. Bu arada Seyhan Kent Konseyi Kadin Meclisi, Seyhan Belediyesi’nin katkilariyla 8 Mart Pazar Dünya Emekçi Kadinlar Gününde esitsizlige, siddete, istismara, ayrimciliga ve esit olmayan kadin – erkek yasam kosullarina dikkat çekmek için “1000 Kadin Korosu” konseri düzenliyor. Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçeklestirilecek olan, sefligini de Meclis üyesi ve Müzik Ögretmeni Filiz Bahadirli’nin yapacagi konser saat 16:00’da baslayacak. Konser Tüm Adanalilara açik olacak. 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli